Andries Bos als artiest
     
Home Page

Andries als Artiest

Het verleden I

Het verleden II

Het Atelier

Sieraden

Afrikaanse kunst

30 werkstukken

Naakt studies

Mijn persoonlijke keuze

Contact Page

Routeplanner

 
De artiest Andries
In 1960 was Andries (Andrew) geen onbekende op het toneelhout van Sydney. Natuurlijk moest Andries ook hier weer een zijstraatje in en wel die van het Ballet....zo o.a. was hij een van de hunters in Prokofiev's ballet "Peter and the Wolf" (zie foto). Het stuk werd ook op TV uitgezonden. Vervolgens was er nog een Dance Drama "SALOME" met muziek van R. Strauss bij het Ballet van Jean Dembitzka.

Het toneelleven van Andries
Bij de "The University of New South Wales Drama Club" was Andries ook zeer actief. Hij heeft o.a. meegewerkt aan het toneelstuk "The Apple Cart" van George Bernard Shaw. Bij de "The Vogue Players" heeft hij ten tonele gebracht o.a. "I am a Camera" van Sally Bowles bewerkt door John van Druten, voorts het toneelstuk "As long as they're happy" van Vernon Sylvaine, daarna "Look back in anger" van John Osborne hetwelk tevens werd geproduceerd door Andries Bos. Bij dit laatste stuk waren vooral zijn trompet improvisaties van groot belang.

Musical & Andries
Ook het fenomeen "Musical" was voor Andries niet onbekend gebied. Bij de Musical "Surf Club" van Lasma von Sturmen was Andries wederom prominent aanwezig.